topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med haricots verts, stekt ägg och srirachamajo (Obs! Ägg är en skafferivara)

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sulfiter
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Haricots verts

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Koriander

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 5)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2997 kJ
Energi (kcal)716 kcal
Fett31.9 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater86.7 g
varav socker21.2 g
Protein18.9 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris, salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och grönsaksbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt ris svalna på en tallrik. OBS: Riset kokas färdigt i steg 4!

Förbered grönsaker
2

Riv halva moroten (oskalad) i långa band med en potatisskalare och finhacka resten. Grovhacka pak choi. Skär haricots verts i tre delar. Skär salladslök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka koriander.

Blanda dressing
3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten* till en flytande konsistens i en liten skål.

Tillsätt grönsaker och ris
4

Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg* [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp stekt ris i skålar och toppa med stekta ägg och morotsband. Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.