topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sesamris

Stekt sesamris

med haricots verts och stekt ägg

Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sulfiter
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Pak choi

2

Morot

1

Salladslök

2

Vitlöksklyfta

1

Koriander

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

150

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

2

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)724 kcal
Energi (kJ)3029 kJ
Fett31.9 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater88.6 g
varav socker21.1 g
Protein18.3 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt ris svalna på en tallrik. 

OBS: Riset kokas färdigt i steg 4! 

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare så långt det går och finhacka resten. 

Grovhacka pak choi. 

Ansa och skär haricots verts i tre delar. 

Skär salladslök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Grovhacka koriander. 

Blanda dressing
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek hackad morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min. 

Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten till en flytande konsistens i en liten skål.

Tillsätt grönsaker & ris
4

Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min. 

Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp stekt ris i skålar. 

Toppa med stekta ägg och morotsband. 

Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.