Vi hoppas att ni är hungriga, för om under en halvtimme kan ni njuta en stor skål fylld med en massa gott. Vi kokar ris, som sedan steks färdigt tillsammans med haricots verts, vitlök, morot, pak choi och salladslök. Vi serverar riset i skålar och toppar med stekta ägg, srirachamajo, sesamfrön och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Pak choi
2
Morot
1
Salladslök
2
Vitlöksklyfta
1
Koriander
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
150
Långkornigt vitt ris
2
Ägg (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt ris svalna på en tallrik.
OBS: Riset kokas färdigt i steg 4!
Riv morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare så långt det går och finhacka resten.
Grovhacka pak choi.
Ansa och skär haricots verts i tre delar.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka koriander.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek hackad morot, pak choi och salladslök (spara lite till garnering) i 4-5 min.
Blanda srirachamajonnäs med en liten skvätt vatten till en flytande konsistens i en liten skål.
Tillsätt haricots verts, vitlök, sojasås, asiatisk woksås och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Stek i ytterligare 2-3 min.
Tillsätt ris och koka under omrörning i 2 min, eller tills riset är mjukt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt hälften av sesamfröna och knäck ägg [2 st | 4 st] ovanpå. Stek tills äggvitan har stelnat och gulan är som du vill ha den, 4-5 min.
Lägg upp stekt ris i skålar.
Toppa med stekta ägg och morotsband.
Ringla över srirachamajonnäs och garnera med koriander, resterande salladslök och sesamfrön.