Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på stekta fläskmedaljonger med BBQ-sås, som vi serverar med vitlöksrostade rotfrukter och krispig grönkål med pumpakärnor!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Rotfruktsmix
300 g
Fläskytterfilé
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4 g
Kycklingbuljong
½ st
Lök
50 g
Grönkål, skuren
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
4 g
Vitlöksflörter
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Tärna rotfruktsmix (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär lök [1/2 st, 2P] i 2 cm breda klyftor.
Placera rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, tillsätt grönkål och pumpakärnor till plåten, och rör om.
Rosta i ytterligare 8-10 min, tills grönsaker är mjuka.
Skär kött i medaljonger (3 st/person) på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött med en nypa salt och peppar i 1-2 min per sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Hetta upp stekpanna igen på medelvärme.
Tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt kött (och sky från tallriken) till stekpannan och se till att de är täckta av sås.
Ta av stekpannan från värme.
Lägg upp rostade rotfrukter, lök, grönkål och pumpakärnor på tallrikar.
Toppa med fläskmedaljonger och ringla över BBQ-sås.