Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på stekta fläskmedaljonger med BBQ-sås, som vi serverar med vitlöksrostade rotfrukter och krispig grönkål med pumpakärnor!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskytterfilé
120
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
8
Kycklingbuljong
1
Lök
50
Grönkål, skuren
1
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
8
Vitlöksflörter
2
Morot
2
Rödbeta
2
Palsternacka
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
1
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Tärna morot, rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid, tillsätt grönkål och pumpakärnor till plåten, och rör om.
Rosta i ytterligare 8-10 min, eller tills grönsaker är mjuka.
Under tiden, skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 2-3 min per sida, eller tills genomstekta. Lägg öer på en tallrik.
Hetta upp stekpanna igen på medelvärme.
Tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt kött (och sky från tallriken) till stekpannan och se till att de är täckta av sås.
Ta av stekpannan från värme.
Lägg upp rostade rotfrukter, lök, grönkål och pumpakärnor på tallrikar.
Toppa med fläskmedaljonger och ringla över BBQ-sås.