Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås

Stekta fläskmedaljonger och BBQ-sås

med rostade rotfrukter och krispig grönkål

Har ni sparat denna rätt till helgen, eller har ni valt att den ska sätta guldkant på en vardagskväll? Oavsett vad, kommer ni inte att bli besvikna. Vi bjuder på stekta fläskmedaljonger med BBQ-sås, som vi serverar med vitlöksrostade rotfrukter och krispig grönkål med pumpakärnor!

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Proteinrik
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskytterfilé

120

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

8

Kycklingbuljong

1

Lök

50

Grönkål, skuren

1

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

8

Vitlöksflörter

2

Morot

2

Rödbeta

2

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 3)

1

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)616 kcal
Energi (kJ)2578 kJ
Fett20.9 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater71 g
varav socker46.2 g
Protein38.8 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Tärna morot, rödbeta och palsternacka i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka. 

Tillsätt grönkål
2

När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid, tillsätt grönkål och pumpakärnor till plåten, och rör om.

Rosta i ytterligare 8-10 min, eller tills grönsaker är mjuka. 

Stek kött
3

Under tiden, skär kött i medaljonger (3 per person) på en separat skärbräda. Krydda med salt och peppar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2-3 min per sida, eller tills genomstekta. Lägg öer på en tallrik.

Koka sås
4

Hetta upp stekpanna igen på medelvärme.

Tillsätt BBQ-sås, kycklingbuljong och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt medaljonger
5

Tillsätt kött (och sky från tallriken) till stekpannan och se till att de är täckta av sås.

Ta av stekpannan från värme.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter, lök, grönkål och pumpakärnor på tallrikar.

Toppa med fläskmedaljonger och ringla över BBQ-sås.