Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Supersaftiga, krispiga köttbullar med silkeslent potatismos. De sötsura gurkorna skapar perfekt balans och den ljuvliga gräddsåsen fulländar denna fantastiska måltid.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
1
Dill
25
Vitvinsvinäger
4
Köttbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
500
Bakpotatis
250
Blandfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Morot
½
Lök
1
Ägg (steg 3)
2
Mjölk (steg 1)
½
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp lättsaltat* vatten* i en medelstor kastrull. Skala och skär potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg potatis tillbaka i kastrullen. Mosa med mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Tillsätt eventuellt en klick smör*. Sätt lock på för att hålla på värmen.
Skär gurka i tunna halvmånar. Finhacka dill. Placera gurka, vitvinsvinäger, hälften av dillen, socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en skål. Tillsätt vatten* till gurkan är täckt. Rör om och sätt åt sidan tills servering.
Blanda blandfärs, kycklingbuljong, ägg* [1 st | 2 st], panko och en nypa salt* i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 per person. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. VIKTIGT: Köttbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka morot (oskalad). Skiva lök [1/2 st, 2P] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Ta köttbullar av värmen och sätt åt sidan på en tallrik. Tillsätt morot, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 2-3 min. Tillsätt en skvätt olivolja* vid behov. Tillsätt matlagningsgrädde och köttbuljong, och sjud i 2-3 min. Smaksätt med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt köttbullar och låt dem värmas upp. Häll av lagen från gurkan.
Lägg upp potatismos, köttbullar, picklad gurka och sås på tallrikar. Garnera med resterande dill.