Få recept är så tacksamma att plocka fram som quesadillas när det ska gå snabbt att servera middag. Denna vegetariska variant tillagas med svamp och svarta bönor och pimpas med läcker pesto och smältande mozzarella. Som pricken över i får du en fräsch tomatsallad vid sidan av, och på bara 20 min är din kvällsmat redo att slukas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
200
Skogschampinjoner
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
1
Svarta bönor
½
Citron
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Tomat
1
Basilika
75
Gräddfil
¼
Salt
Sätt ugnen på 200° C varmluft. Finhacka rödlök och vitlök. Skär svamp i tunna skivor. Häll av och skölj bönorna i en sil under kallt vatten. Riv citronzest och dela citronen i klyftor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs nästan all lök (spara en liten mängd till salladen) tillsammans med svampen i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt salt* [0.25 tsk, 2 pers | 0.5 tsk, 4 pers], citronzest, vitlök och bönor och fräs 2 min tills det doftar ljuvligt. Ta stekpannan från värmen och rör ner pesto.
Lägg hälften av tortillasen på 2 plåtar täckta med bakplåtspapper. Fördela svamp- och bönfyllningen mellan tortillasen och toppa med mozzarella. Lägg de resterande tortillasen som lock ovanpå och pressa försiktigt ihop dem med en stekspade eller med handen. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillaga dina quesadillas i ugnen tills osten har smält och tortillasen är gyllene, 10-12 min.
Finhacka tomat. Grovhacka basilika. Blanda tomater, basilika, en skvätt citronjuice och löken du tidigare lagt åt sidan. Smaksätt salladen med en nypa salt* och peppar*.
Skär quesadillasen i fyra bitar och fördela mellan era tallrikar. Klicka över lite gräddfil och servera med tomatsalladen vid sidan av.