Svamprisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svamprisotto

Svamprisotto

med purjolök, spenat och valnötter

Unna dig lite lyx med denna smarriga, krämiga svamprisotto smaksatt med salvia och pecorino. Riset kokas med grönsaksbuljong och smakintensiteten skruvas upp med citronzest, spenat och purjolök. Knapriga valnötter blir en perfekt kontrast till den lena risotton, och med ens har du en hänförande middag att sätta gaffeln i - solklart värt de 45 minuter den tar att laga!

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

60

Spenat

8

Grönsaksbuljong

150

Portabello

1

Purjolök

3

Vitlöksklyfta

½

Citron

150

Risottoris

1

Salvia

20

Valnötter

20

Pecorino Romano ost

Ingår inte i din leverans

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)344 kcal
Energi (kJ)1441 kJ
Fett7.57 g
varav mättat0.7 g
Kolhydrater60.15 g
varav socker0.6 g
Protein6.99 g
Salt2 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva portobello och purjolök tunt. Finhacka vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Fräs svamp
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp och en nypa salt* och peppar* i 4-5 min, eller tills svampen är mjuk. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

Koka risotto
3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs purjolök i 3-4 min, eller tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök, citronzest och risottoris och fräs under omrörning i 1 min. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Låt koka under omrörning tills allt kokat samman, ca 2 min.

Tillaga risotton i ugnen
4

Överför risotton till en ugnsform. Täck med aluminiumfolie och tillaga i ugnen tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 22-26 min. Rör ner en skvätt vatten om risotton ser torr ut. Plocka salviabladen. Grovhacka valnötter. Riv pecorino.

Fräs salvia
5

Diska ur stekpannan och hetta upp en generös skvätt olja* på en medelhög värme. Tillsätt salvia och fräs i 2-3 min, eller tills bladen börjar bli krispiga. Låt dem sedan rinna av på en tallrik klädd med hushållspapper.

Servera
6

Rör ner spenaten, svampen och hälften av osten i risotton. Fördela risotton mellan era tallrikar och toppa sedan med valnötter, salvia och resterande pecorino. Servera med citronklyftor vid sidan av.