Idag lagar vi en perfekt kokt risotto, som är läckert krämig och riset har kvar lite tuggmotstånd. Portobellosvamp passar väldigt bra i risotto och gröna bönor ger vacker färg åt rätten. Den lagrade osten gör risotton extra krämig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Portabello
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
4
Grönsaksbuljong
150
Risottoris
40
Finriven ost
4
Vitlöksflörter
150
Haricots verts
1
Bladpersilja
1.33
Smör
7
Vatten
Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka lök. Skiva portobello tunt. Ansa gröna bönor och skär i 2 cm bitar. Finhacka persilja.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en vattenkokare eller kastrull. Blanda grönsaksbuljong med det kokande vattnet i en måttkanna.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och lök i 2-3 min. Tillsätt portobello och fräs i ytterligare 2-3 min, tills gyllene.
Tillsätt risottoris i stekpannan och stek i 1-2 min. Tillsätt en slev buljong, rör tills riset har absorberat vätskan och tillsätt då en till slev buljong. Fortsätt på samma vis tills all buljong har absorberats, ca 20-25 min. Rör om regelbundet. Rör i gröna bönor när det återstår 4-5 min av risottons tillagningstid, och blanda väl.
Tillsätt vitlöksflörter, riven ost, hälften av persiljan och smör* (se ingredienslistan). Smaksätt med salt* och peppar*.
Servera risotto i skålar and garnera med resterande persilja.