Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi steker fläskkött, som får fantastisk smak av att stekas med sweet chilisås och sojasås. Vi serverar sweet chilistekt fläskkött med fluffigt jasminris och vitlöksstekt zucchini, morot och pak choi.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
150
Jasminris
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40
Sweet chilisås
½
Lime
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Pak choi
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka pak choi. Skär zucchini i 1/2 cm tunna halvmånar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Skär kött i 2 cm breda strimlor på en separat skärbärda.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini, morot och salt [½ tsk | 1 tsk] i 3-4 min. Tillsätt pak choi och vitlök och stek i ytterligare 1 min. Blanda sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice i en skål, och ställ åt sidan. Lägg över stekta grönsaker till en skål med lock för att hålla på värmen.
Krydda kött med en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan (som du använde till grönsakerna) på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över till en skål.
Tillsätt sås till stekpannan och stek i 30 sek, eller tills något tjocknad.
Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker på tallrikar. Ringla över limejuice och strö över sesamfrön. Toppa med sweet chilifläsk och skeda över sweet chilisås.