Mört fläsk får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Broccolini
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
½
Lime
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Ingefära
250
Skivad fläskkotlett
1
Rödlök
1
Morot
40
Sweet chilisås
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp vatten [3 dl | 6 dl] och grönsaksbuljong i en kastrull.
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär morot i 1/2 cm tunna stavar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka broccolini [1/2 påse, 2P].
Finhacka vitlök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Dela lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda det med salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, rödlök och broccolini i 3-4 min.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice i en liten skål.
Krydda grönsakerna i stekpannan med en nypa salt och peppar. Lägg över dem i en skål med lock.
Hetta upp en ny skvätt olivolja (vid behov) i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min, eller tills genomstekt.
Tillsätt sås när det återstår 30 sek av stektiden, och rör om tills den är uppvärm och ingefäran inte längre är “rå”.
Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar.
Toppa med sweet chilimarinerat fläsk och pressa över juice från resterande limeklyftor.