Mört fläsk får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limesaft. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
2 tsk
Ingefära
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Rödlök
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
200 g
Broccolini
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär morot i 1/2 cm tunna stavar.
Skär rödlök i tunna skivor.
Grovhacka broccolini.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära (oskalad) fint.
Dela lime i klyftor.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda det med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, rödlök och broccolini i 3–4 min.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och limesaft i en liten skål.
Krydda grönsakerna i stekpannan med salt och en nypa peppar. Lägg över dem i en skål och håll varma under lock.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt sås när det återstår 30 sek av stektiden, och rör om tills genomvarmt och ingefära är väldoftande.
Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar.
Toppa med sweet chilimarinerat fläsk och pressa över saft från resterande limeklyftor.