Sweet chilimarinerat fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet chilimarinerat fläsk

Sweet chilimarinerat fläsk

med stekt broccolini och buljongkokt ris

Mört fläsk får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limesaft. Läckra tillbehör är vitlöksstekt broccolini och perfekt kokt jasminris.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

2 tsk

Ingefära

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

200 g

Broccolini

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3058 kJ
Energi (kcal)731 kcal
Fett22.9 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater95.2 g
varav socker20.4 g
Protein37.1 g
Salt6.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär morot i 1/2 cm tunna stavar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka broccolini.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv ingefära (oskalad) fint.

Dela lime i klyftor.

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda det med salt.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, rödlök och broccolini i 3–4 min.

Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Blanda sås
4

Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och limesaft i en liten skål.

Krydda grönsakerna i stekpannan med salt och en nypa peppar. Lägg över dem i en skål och håll varma under lock.

Stek fläsk
5

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.

Tillsätt sås när det återstår 30 sek av stektiden, och rör om tills genomvarmt och ingefära är väldoftande.

Servera
6

Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar.

Toppa med sweet chilimarinerat fläsk och pressa över saft från resterande limeklyftor.