Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med sweet chilisås, sojasås, ingefära och limejuice. Läckra tillbehör är vitlöksstekt kinesisk broccoli och perfekt kokt jasminris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Kinesisk broccoli
1
Koriander
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
4
Grönsaksbuljong
250
Fläskschnitzel
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
40
Sweet chilisås
½
Ingefära
1
Ekologisk lime
3
Vatten
Koka upp vatten*(se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt ris, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min , eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär morot i 0,5 cm tunna stavar. Skiva rödlök tunt. Skär kinesisk broccoli i 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Tärna köttet i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, rödlök och kinesisk broccoli i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Blanda sweet chilisås, sojasås, ingefära och en generös skvätt limejuice medan du steker grönsakerna. Smaksätt grönsaker med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål med lock för att hålla på värmen.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt köttet och stek i 4-5 min, eller tills genomstekt. Tillsätt såsen när det återstår 30 s av stektiden, och rör om tills allt är uppvärmt och ingefäran inte längre är “rå”. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp ris och vitlöksstekta grönsaker i skålar. Skeda upp sweet chilimarinerat fläskkött och garnera med koriander. Servera med limeklyftor.