Sydamerikansk chorizo-sandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikansk chorizo-sandwich

Sydamerikansk chorizo-sandwich

med sötpotatisklyftor och chimichurri

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll bygger vi en fantastisk sandwich med aioli, chorizo, körsbärstomater, gurka och en ljuvlig hemmagjord chimichurri med vitlök, persilja, grön salladslök och lime. Fantastiska tillbehør är krispiga sötpotatisklyftor, och en avokadosallad med majs.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450

Sötpotatis

4

Panamat

1

Majs

1

Lime

1

Salladslök

1

Avokado

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1

Vitlöksklyfta

200

Chorizo

(Innehåller Mjölk)

2

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

250

Körsbärstomater

1

Gurka

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

2

Olivolja (steg 4)

½

Socker (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1570 kcal
Energi (kJ)6570 kJ
Fett96.6 g
varav mättat26.6 g
Kolhydrater125.1 g
varav socker25.9 g
Protein37.6 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. 

Rosta majs
2

Under tiden, häll vätska av majs. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, till lätt brynt.

Under tiden, halvera lime. 

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar. 

Förbered sallad
3

Blanda smulad salladsost, rostad majs, avokado och vit salladslök i en medelstor skål.

Tillsätt limejuice [1/2 msk I 1 msk], olivolja [1 msk I 2 msk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar, och rör om.

Blanda chimichurri
4

Finhacka vitlök och persilja.

Blanda vitlök, persilja, grön salladslök, olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande limejuice i en liten skål. 

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och blanda väl.

Värm chorizo och bröd
5

Halvera chorizo på längden, och placera på plåten när det återstår 8 min av sötpotatisens tillagningstid.

Placera samtidigt bröd direkt på ugnsgallret.

Grädda allt tills chorizon är genomstekt, brödet är värmt och sötpotatisen är mör, 7-8 min.

Under tiden, skär körsbärstomater i kvartar och skär gurka i tunna skivor.

Servera
6

Halvera bröd på längden och bre på lite aioli.

Toppa med chorizo, körsbärstomater, gurka och lite chimichurri. 

Servera med sötpotatisklyftor och resterande aioli.

Lägg resterande körsbärstomater och gurka i en skål och toppa med resterande chimichurri.

Servera avokadosallad i en skål.