Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll bygger vi en fantastisk sandwich med aioli, chorizo, körsbärstomater, gurka och en ljuvlig hemmagjord chimichurri med vitlök, persilja, grön salladslök och lime. Fantastiska tillbehør är krispiga sötpotatisklyftor, och en avokadosallad med majs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
4
Panamat
1
Majs
1
Lime
1
Salladslök
1
Avokado
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
2
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
250
Körsbärstomater
1
Gurka
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Bladpersilja
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
2
Olivolja (steg 4)
½
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Under tiden, häll vätska av majs. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Rosta majs i 4-5 min, till lätt brynt.
Under tiden, halvera lime.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.
Blanda smulad salladsost, rostad majs, avokado och vit salladslök i en medelstor skål.
Tillsätt limejuice [1/2 msk I 1 msk], olivolja [1 msk I 2 msk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar, och rör om.
Finhacka vitlök och persilja.
Blanda vitlök, persilja, grön salladslök, olivolja [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och resterande limejuice i en liten skål.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och blanda väl.
Halvera chorizo på längden, och placera på plåten när det återstår 8 min av sötpotatisens tillagningstid.
Placera samtidigt bröd direkt på ugnsgallret.
Grädda allt tills chorizon är genomstekt, brödet är värmt och sötpotatisen är mör, 7-8 min.
Under tiden, skär körsbärstomater i kvartar och skär gurka i tunna skivor.
Halvera bröd på längden och bre på lite aioli.
Toppa med chorizo, körsbärstomater, gurka och lite chimichurri.
Servera med sötpotatisklyftor och resterande aioli.
Lägg resterande körsbärstomater och gurka i en skål och toppa med resterande chimichurri.
Servera avokadosallad i en skål.