Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och rör ihop en krämig dressing med majonnäs och soja. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Pak choi
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Gurka
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
4
Ga-Laksa
1
Vitlöksklyfta
250
Skivad fläskkotlett
10
Sesamfrön
1
Morot
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
Socker (steg 5)
Smör (steg 1)
Pressa vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en liten skål. Blanda majonnäs och hälften av sojasåsen ordentligt i en liten skål, och ställ åt sidan tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål. Skär fläskkött i 2 cm breda strimlor medan grönsakerna steks. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, resterande sojasås och en nypa socker*. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp jasminris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Skeda över sojamajo och garnera med rostade sesamfrön.