Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med asiatisk majonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Gurka
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Morot
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Pak choi
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär gurka i skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek morot tills den börjar bli mjuk, 3-4 min.
Tillsätt pak choi och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 2 min, tills den har mjuknat.
Lägg över till en skål.
Under tiden, skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kött och Ga-Laksa i 2-3 min.
Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Sjud i 1 min, tills köttet är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskkött och stekta grönsaker.
Ringla över asiatisk majonnäs.
Garnera med gurkskivor