Ny variant på familjefavoriten tacos att testa! I detta recept satsar vi på läcker picklad lök och en fräsch majs- och tomatsalsa du själv gör från grunden - eventuellt med barnens hjälp? Servera tacosen i mjuka tortillas ihop med kryddad nötfärs och du har en barnvänlig rätt alla kommer njuta av. Som du vet, okomplicerad matlagning med stora smaker vinner alltid i längden.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Ketchup
1
Majs
250
Nötfärs
4
Hello Mexico kryddmix
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Gräddfil
4
Köttbuljong
1
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
2
Tomat
2
Morot
1
Koriander
1
Lime
3
Socker
2
Vatten
Sätt ugnen på 180°C. Skär hälften av rödlöken i tunna skivor, finhacka den andra halvan. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* i en skål. Dela rödlöksskivorna och lägg dem i lagen. Rör om och ställ skålen åt sidan.
Grovhacka tomat. Riv oskalad morot. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Häll av och skölj majsen i kallt vatten.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Rosta majsen i 4-5 min tills de börjar få svarta prickar. Lägg sedan över majsen i en stor skål. TIPS: Täck pannan med ett lock eller kökshandduk om de börjar poppa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan. Stek nötfärsen och den finhackade rödlöken i 4-5 min, eller tills färsen fått en fin stekyta. Tillsätt Hello Mexico kryddmix, köttbuljong, ketchup och vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Låt koka under omrörning i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Värm tortillas i ugnen i 2-3 min, eller tills de är genomvarma. Tillsätt tomater, koriander och morotsriv samt en skvätt limejuice till skålen med majs. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll av lagen från den picklade löken. Duka bordet och ställ fram alla skålar med tillbehör. Fyll din tortilla med nötfärs, picklad rödlök, majs- och tomatsalsa. Ringla över gräddfil. Servera med limeklyftor vid sidan av.