.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
1
Koriander
25
Vitvinsvinäger
1
Rödlök
2
Tomat
2
Morot
1
Lime
1
Majs
Nötfärs
4
Hello Mexico kryddmix
25
Ketchup
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Gräddfil
¼
Salt
1
Socker (steg 1)
1
Socker
2
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skär hälften av rödlöken i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, salt* och en socker* till en lag i en skål - se mängd i ingredienslistan. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.
Finhacka den andra hälften av rödlöken. Tärna tomater i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Riv morot. Dela lime i klyftor.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs den finhackade löken och Hello Mexico kryddmix i 1 min. Tillsätt nötfärs, ketchup och köttbuljong, rör om och stek i 5-6 min. Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt* och peppar* - er salsan är klar!
Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid! Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).
Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.