topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacos på nötkött

Tacos på nötkött

med rostad majs, picklad rödlök och morotssalsa

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Köttbuljong

1

Koriander

25

Vitvinsvinäger

1

Rödlök

2

Tomat

2

Morot

1

Lime

1

Majs

Nötfärs

4

Hello Mexico kryddmix

25

Ketchup

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

1

Socker (steg 1)

1

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)492 kcal
Energi (kJ)2061 kJ
Fett1.8 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater81.11 g
varav socker13.7 g
Protein13.18 g
Salt3.2 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär hälften av rödlöken i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, salt* och en socker* till en lag i en skål - se mängd i ingredienslistan. Dela de tunna löksskivorna i individuella bitar och lägg i skålen. Blanda runt och sätt skålen åt sidan.

2

Finhacka den andra hälften av rödlöken. Tärna tomater i 1 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Riv morot. Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs den finhackade löken och Hello Mexico kryddmix i 1 min. Tillsätt nötfärs, ketchup och köttbuljong, rör om och stek i 5-6 min. Sänk värmen och stek tills köttfärsen är genomstekt, 6-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Blanda tomat, koriander och morot i en skål medan köttfärsen steks. Smaksätt med limejuice [2 klyftor, 2 pers | 4 klyftor, 4 pers], en nypa salt* och peppar* - er salsan är klar!

5

Häll av majsen i en sil. Hetta upp en torr stekpanna och rosta majsen i 3-4 min tills den fått små svarta fläckar - håll ett noga öga så de inte bränns vid! Värm tortillabrödet i ugnen i 1-2 min tills de är genomvarma (men inte krispiga!).

6

Fyll tortillan med kryddig köttfärs, salsa, picklad rödlök, rostad majs och en klick gräddfil. Servera med limeklyftorna nära till hands för en extra syrlig kick.