Tacotisdag eller tacofredag? Du bestämmer! Vi steker vegobitar, som får den perfekta tacosmaken av vår Tex-Mex kryddblandning. Vi rör ihop en fantastisk tomatsalsa, med smak av koriander. Vi bygger våra tacos med vegobitar, tomatsalsa, coleslaw, och en ljuvlig cajunmajonnäs. Och så lite jalapeno till de modiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
75 g
Strimlad salladsmix
5 g
Tex-Mex
2 st
Tomat
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Jalapeno
½ st
Lök
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Morot
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Riv morot (oskalad) grovt.
Finhacka tomat och lök [1/2 st, 2P].
Skär jalapeno i tunna skivor.
Grovhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans, Tex-Mex, en skvätt vatten, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Under tiden, blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en liten skål.
Blanda tomat, lök (skippa eller använd mindre om du inte gillar lök), en generös skvätt limesaft och koriander i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], morot, en skvätt limesaft och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Bre cajunmajonnäs på tortillas.
Toppa med coleslaw, pulled beans och tomatsalsa.
Garnera med jalapeno.
TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.