Tagliatelle med portobello- och tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle med portobello- och tomatsås

Tagliatelle med portobello- och tomatsås

krispig salviapangrattato

Ta veckans pastarätt till en ny nivå med lyxiga komponenter som salvia, schalottenlök och pangrattato. En klick smör, balsamvinäger och en nypa socker ger tomatsåsen en djup och balanserad smaknyans, och vi lovar att detta tagliatellerecept drar undan mattan på dina smaklökar!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

150

Portabello

250

Körsbärstomater

1

Finkrossade tomater

1

Tomatpassata

40

Pecorino Romano ost

½

Salvia

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)416 kcal
Energi (kJ)1739 kJ
Fett3.71 g
varav mättat1.1 g
Kolhydrater84.76 g
varav socker1.8 g
Protein14.62 g
Salt0.3 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Finhacka schalottenlök och vitlök. Grovhacka portobello. Halvera körsbärstomater. Plocka och finhacka salviabladen [1/2 påse, 2 pers]. 

Rosta pangrattato
2

Blanda hackad salvia, panko, riven hårdost och en skvätt olivolja* i en bunke. Strö salviablandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills pangrattaton är gyllene och frasig.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme medan pangrattaton tillagas i ugnen. Fräs svamp, körsbärstomater och schalottenlök i 4-5 min, eller tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Sjud tomatsås
4

Tillsätt balsamvinäger och en nypa socker* till pannan och fräs i ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, passata och en skvätt vatten. Låt såsen sjuda i 4-5 min. Rör ner en klick smör*. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen blir för tjock.

Koka pasta
5

Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull. Koka tagliatellen i 4-5 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.

Servera
6

Fördela pastan mellan era tallrikar och skeda över portabello- och tomatsås. Toppa med salviapangrattato och hugg in.