topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

½

Zucchini

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Basilika

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Krossade tomater, vitlök & lök

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)677 kcal
Energi (kJ)2832 kJ
Fett18.94 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater103.51 g
varav socker18.7 g
Protein23.7 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär paprika i tunna strimlor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min, tills mjuka.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [1 dl | 2 dl] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

Hacka vitlök & basilika
3

Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering).

Stek pangrattato
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven ost under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål.

Koka tomatsås
5

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs Mamas favorit och resterande vitlök i 30 s. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, sparat pastavatten*, en generös nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min på medelvärme, och rör sen i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.