Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Paprika
½
Zucchini
1
Rödlök
2
Vitlöksklyfta
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1
Basilika
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Krossade tomater, vitlök & lök
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
100
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 5)
½
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 15-20 min, tills mjuka.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja och sätt åt sidan under lock. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka vitlök. Finhacka basilikablad (spara lite till garnering).
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit och resterande vitlök i 30 sek. Tillsätt krossade tomater, pastavatten och grönsaksbuljong. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud i 2-3 min på medelvärme. Rör i crème fraiche. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato och hyvlad hårdost.