topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och lök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mjölk
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)753 kcal
Energi (kJ)3149 kJ
Fett30.2 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater99 g
varav socker16.2 g
Protein22.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°/200°C (varmluft).

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda generöst med salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15-25 min, tills mjuka. 

Förbered vitlök och basilika
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika. 

Laga pangrattato
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 2-3 min, eller tills krispig och gyllene. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Krydda med salt och peppar.

Lägg över i en medelstor skål.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten. Koka pasta i 2-3 min, eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - 'Al dente' betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Koka tomatsås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit i 30 sek.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], pastavatten [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud i 2-3 min på medelvärme.

Rör i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan av värme och rör i basilika och pasta.

TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar.

Toppa med rostade grönsaker, pangrattato och hyvlad hårdost.