Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlöksppangrattato .
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Paprika
½ st
Zucchini
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Basilika
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
½ paket
Krossade tomater
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 220°/200°C (varmluft).
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda generöst med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 15-25 min, tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka basilika.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 2-3 min, eller tills krispig och gyllene. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
Krydda med salt och peppar.
Lägg över i en medelstor skål.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 2-3 min, tills ‘al dente’.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], pastavatten [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud i 2-3 min på medelvärme.
Rör i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan av värme och rör i basilika och pasta.
TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i skålar, och toppa med rostade grönsaker.
Strö över pangrattato och hyvlad hårdost.