topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas Favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Zucchini

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Sparat pastavatten

½ msk

Olja till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3165 kJ
Energi (kcal)756 kcal
Fett30.2 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater98.9 g
varav socker15.9 g
Protein22.3 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en generös nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika.

Laga pangrattato
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 2–3 min, eller tills krispig och gyllene. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över i en medelstor skål.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 2–3 min, tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Koka tomatsås
5

Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas Favorit i 30 sek.

Tillsätt krossade tomater, sparat pastavatten, grönsaksbuljong, salt och en generös nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

Rör i crème fraiche. Ta av stekpannan av värme och rör i basilika och pasta.

TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar, och toppa med rostade grönsaker.

Strö över pangrattato och hyvlad hårdost.