Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas Favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till sås
½ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.
Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en generös nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka basilika.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 2–3 min, eller tills krispig och gyllene. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över i en medelstor skål.
Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 2–3 min, tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas Favorit i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, sparat pastavatten, grönsaksbuljong, salt och en generös nypa peppar. Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.
Rör i crème fraiche. Ta av stekpannan av värme och rör i basilika och pasta.
TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Lägg upp pasta i skålar, och toppa med rostade grönsaker.
Strö över pangrattato och hyvlad hårdost.