topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-laxbowl

Teriyaki-laxbowl

med krispiga grönsaker och sesammajonnäs

Teriyakisås är en mörk, tjock japansk sås med en karakteristisk smak som har blivit mycket populär över hela världen. Ikväll använder vi den till lax som vi steker innan vi tillsätter teriyakisås. Härliga tillbehör är luftigt ris, färsk gurka med sesamfrön, och kålsallad med lime.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Fisk
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

150 g

Kålmix

1 st

Gurka

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3435 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett38.5 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater83.5 g
varav socker15.4 g
Protein34.8 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek lax
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3-5 min, tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Tillsätt teriyakisås
3

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera lime.

När laxen är färdigstekt, rör i teriyakisås och en skvätt vatten i stekpannan, och vänd så laxen täcks av sås.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar, och toppa med lax, kålmix och gurka.

Krydda gurka med salt.

Pressa limesaft på kålmix och ringla över olivolja.

Strö över sesamfrön på gurka och lax.

Servera med sesammajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image