topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki laxbowl

Teriyaki laxbowl

med krispiga grönsaker och sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Teriyakisås är en mörk, tjock japansk sås med en karakteristisk smak som har blivit mycket populär över hela världen. Ikväll använder vi den till lax som vi steker innan vi tillsätter teriyakisås. Härliga tillbehör är luftigt ris, färsk gurka med sesamfrön, och kålsallad med lime.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Gurka

½ st

Lime

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3453 kJ
Energi (kcal)825 kcal
Fett39.9 g
varav mättat6 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker15 g
Protein35.4 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek lax
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. 

Stek med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3-5 min, tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

Tillsätt teriyakisås
3

Under tiden, grovhacka gurka. 

Halvera lime [½ st, 2P].

När laxen är färdigstekt, rör i teriyakisås och en skvätt vatten i stekpannan, och vänd så laxen täcks av sås.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar, och toppa med lax, kålmix och gurka. 

Krydda gurka med salt. 

Pressa limesaft på kålmix och ringla över olivolja. 

Strö över sesamfrön på gurka och lax. 

Servera med sesammajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image