Fläskschnitzel & krispig osttoppad potatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Fläskschnitzel & krispig osttoppad potatis

med sauterade grönsaker och citrondressing

Sätt guldkant på vardagsmiddagen med vår gyllenstekta fläskschnitzel som får extra god smak av BBQ-kryddmix i pankopaneringen. Vi serverar den med rostad potatis som toppas med riven ost, sauterad brysselkål och morot och krämig citrondressing.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

250 g

Skivad fläskkotlett

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

150 g

Brysselkål

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

100 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

2 msk

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3334 kJ
Energi (kcal)797 kcal
Fett38.4 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater65 g
varav socker9.6 g
Protein44.1 g
Salt4.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

Toppa potatis med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, lägg kött mellan två bakplåtspapper och banka det med en kötthammare eller kavel tills det har fått en jämn tjocklek på ca 1 cm. 

Krydda kött med salt. 

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg i en andra djup tallrik. Blanda panko och BBQ-kryddmix i en tredje djup tallrik. 

Vänd kött först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

3

Ansa brysselkål och skär den i kvartar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Finhacka persilja.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i omgångar om det blir för trångt. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

5

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek brysselkål, morot, salt och en nypa peppar i 3–4 min.

Tillsätt smör och vatten och stek i ytterligare 1 min, eller tills grönsakerna är glaserade.

6

Lägg upp potatis, kött och grönsaker på tallrikar.

Garnera med persilja och servera med citrondressing.