Sätt guldkant på vardagsmiddagen med vår gyllenstekta fläskschnitzel som får extra god smak av BBQ-kryddmix i pankopaneringen. Vi serverar den med rostad potatis som toppas med riven ost, sauterad brysselkål och morot och krämig citrondressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Småpotatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
250 g
Skivad fläskkotlett
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
150 g
Brysselkål
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
100 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla Selleri, Soja)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till grönsaker
2 msk
Vatten till glaze
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.
Toppa potatis med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, lägg kött mellan två bakplåtspapper och banka det med en kötthammare eller kavel tills det har fått en jämn tjocklek på ca 1 cm.
Krydda kött med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg i en andra djup tallrik. Blanda panko och BBQ-kryddmix i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.
Ansa brysselkål och skär den i kvartar.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka persilja.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i omgångar om det blir för trångt. 2) Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek brysselkål, morot, salt och en nypa peppar i 3–4 min.
Tillsätt smör och vatten och stek i ytterligare 1 min, eller tills grönsakerna är glaserade.
Lägg upp potatis, kött och grönsaker på tallrikar.
Garnera med persilja och servera med citrondressing.