Thai-inspirerade bao-bröd med pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thai-inspirerade bao-bröd med pulled pork

Thai-inspirerade bao-bröd med pulled pork

med rödkålssallad och jordnötter

Bao-bröd är superfluffiga, ångade bröd som är vanliga i många asiatiska länder. Här serverar vi dem fyllda med pulled pork, salladslök och srirachamajonnäs och med en underbar rödkålssallad med lime och färska örter som grönt tillbehör.

Allergener:
Jordnötter
Gluten
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

4 g

Ga-Laksa

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Salladslök

1 st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

6 st

Bao-bröd

(Innehåller Gluten, Soja, Vete)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3312 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett44.2 g
varav mättat9.2 g
Kolhydrater61.3 g
varav socker18.5 g
Protein35 g
Salt5 g

Instruktioner

Laga pulled pork
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Blanda kött, sky från förpackningen, Ga-Laksa och salt i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka mynta och koriander.

Halvera lime.

Blanda kålsallad
3

Blanda rödkål, gurka, morot, örter, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Förbered garnering
4

Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Grovhacka jordnötter.

Värm bao-bröd
5

Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll bao-bröd med pulled pork, srirachamajonnäs och salladslök.

Servera med kålsallad toppad med jordnötter.