Bao-bröd är superfluffiga, ångade bröd som är vanliga i många asiatiska länder. Här serverar vi dem fyllda med pulled pork, salladslök och srirachamajonnäs och med en underbar rödkålssallad med lime och färska örter som grönt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
4 g
Ga-Laksa
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Gurka
1 st
Morot
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Salladslök
1 st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
6 st
Bao-bröd
(Innehåller Gluten, Soja, Vete)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Blanda kött, sky från förpackningen, Ga-Laksa och salt i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Grovhacka mynta och koriander.
Halvera lime.
Blanda rödkål, gurka, morot, örter, en generös skvätt limesaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.
Grovhacka jordnötter.
Klipp ett hål i vardera sida av paketet med bao-bröd och värm på full effekt i mikron i 70 sek, eller i ett foliepaket i ugnen i 4–5 min.
Fyll bao-bröd med pulled pork, srirachamajonnäs och salladslök.
Servera med kålsallad toppad med jordnötter.