Cacio e pepe-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cacio e pepe-inspirerad kyckling

Cacio e pepe-inspirerad kyckling

med potatismos och rucolasallad

Cacio e pepe är en enkel italiensk pastarätt med peppar, smör och riven ost. Här har vi lånat den klassiska såsen och serverar den med stekt kycklingbröst, krämigt potatismos och rucolasallad. Buon appetito!

Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Kycklingfond

500 g

Bakpotatis

1 st

Citron

½ portionspåse

Bladpersilja

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3388 kJ
Energi (kcal)810 kcal
Fett46.7 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater54.6 g
varav socker8.6 g
Protein46.9 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, grovhacka persilja.

Skär citron i klyftor.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över kyckling på en tallrik och håll varm.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, riven ost, kycklingfond och en generös nypa peppar.

Koka upp och sänk till låg värme. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Blanda sallad
5

Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skölj rucola.

Vänd ner rucola i skålen med dressing precis före servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling och mos med sås och garnera med persilja och citronklyftor.