Cacio e pepe är en enkel italiensk pastarätt med peppar, smör och riven ost. Här har vi lånat den klassiska såsen och serverar den med stekt kycklingbröst, krämigt potatismos och rucolasallad. Buon appetito!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
10 g
Kycklingfond
500 g
Bakpotatis
1 st
Citron
½ portionspåse
Bladpersilja
40 g
Rucola
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, grovhacka persilja.
Skär citron i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Lägg över kyckling på en tallrik och håll varm.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, riven ost, kycklingfond och en generös nypa peppar.
Koka upp och sänk till låg värme. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Blanda olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Skölj rucola.
Vänd ner rucola i skålen med dressing precis före servering.
Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.
Toppa kyckling och mos med sås och garnera med persilja och citronklyftor.