Paella kanske du har ätit på solsemestern i Spanien, men nu är det dags att laga denna klassiker i ditt eget kök! När riset har puttrat med grönsaker och buljong toppar vi med stekt kycklingfilé och färsk persilja och gör oss redo att njuta av middagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Lök
1 st
Morot
2 st
Tomat
150 g
Risottoris
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Panamat
10 g
Kycklingfond
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till grönsaker
5 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Finhacka lök, morot och tomat.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, morot och paprika med en nypa salt och peppar i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt ris, kycklingbuljong och rökt paprikapulver och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten, tomat, salt och en nypa peppar. Koka upp och sjud sen på låg värme under lock i 15–20 min, eller tills vattnet har avdunsat och riset är mjukt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om vätskan har avdunstat innan riset är mjukt.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med Panamat och en nypa salt och peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka persilja och ställ åt sidan.
Skär färdig kyckling i strimlor.
Höj till hög värme när riset är färdigkokt och stek i 1–2 min, tills botten blir krispig.
TIPS: Håll ett öga på riset så det inte bränns vid!
Lägg upp paella i skålar och toppa med kyckling och persilja.