Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I dag hämtar vi inspiration från Mexiko och lagar burritos – en snabb och enkel lunch. Vi fyller våra varma tortillas med Tex-Mex-kryddat fläskkött, kålsallad med limedressing och kryddig srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Skivad fläskkotlett
5 g
Tex-Mex
150 g
Strimlad salladsmix
1 st
Lime
100 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn, men vill värma tortillas.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Våra tortillas kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dom.
Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med Tex-Mex och salt [1/4 tsk].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Halvera lime.
Blanda limesaft [1 msk], olivolja [1/2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Vänd ner salladsmix i skålen med dressing.
Placera sallad, srirachamajonnäs och kött i mitten på tortillas.
Vik in sidorna och rulla ihop till en burrito.