Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept på vegetariska tacos med vegofärs kryddad med ljuvliga mexikanska kryddor. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, vegofärs, sallad, tomat, cajundressing och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
30
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Svarta bönor
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5
Tex-Mex
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Chiliflakes
1
Lök
1
Tomat
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Olivolja (steg 2)
½
Vatten (steg 2)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lök i tunna skivor.
Skölj svarta bönor [½ paket, 2P] i en sil under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, bönor, vegofärs, Tex-Mex, hälften av Ay Cajun-ban, en nypa salt och peppar i 4-5 min, tills de fått lite färg.
Sänk till medelvärme och rör i BBQ-sås [1/2 st, 2P] och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 1-2 min, tills genomvarmt.
Under tiden, blanda yoghurt, majonnäs och resterande Ay Cajun-ba i en liten skål.
Halvera och skär tomat i tunna skivor.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Ställ fram alla ingredienser.
Bre cajundressing på tortillas, och fyll dem sen med vegofärs, salladsmix och tomat.
Garnera med chili [½ paket, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.