Texmexkryddad glaserad tofu och majssalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmexkryddad glaserad tofu och majssalsa

Texmexkryddad glaserad tofu och majssalsa

med jasminris och gräddfilsdipp

Redo för en kulinarisk resa? Vår härliga bowl med glaserad tofu, fluffigt ris och majssalsa ger dig en flykt från vardagen och en fläkt av Mexiko runt middagsbordet. Lättlagad och välsmakande vegomat när den är som bäst.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

½ st

Vitlöksklyfta

1 burk

Tomatpuré

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2.5 g

Tex-Mex

60 g

Spenat

1 st

Avokado

1 st

Tomat

½ burk

Majs

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Smör till glaze

2 msk

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4404 kJ
Energi (kcal)1053 kcal
Fett63.1 g
varav mättat33.2 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker14.1 g
Protein35.1 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj spenat.

Häll av majs.

Halvera lime.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 2 cm stora bitar.

Grovhacka tomat och spenat.

Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja, salt och en generös skvätt limesaft i en stor skål precis innan servering.

Blanda dipp
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda glaze
4

Blanda balsamvinäger, tomatpuré, Tex-Mex, salt och ketchup i en liten skål.

Tärna tofu i 2 cm stora bitar och krydda med salt.

Stek tofu
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek tofu i 3–4 min per sida, eller tills gyllene

Tillsätt smör, glaze och vatten och sjud i 1 min, tills vattnet har avdunstat och tofun är glaserad.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med majssalsa, tofu och dippsås.