Vegofärs är ett supersmart alternativ när du vill äta lite mer grönt. I kväll använder vi den i en härlig wokrätt som får smak av asiatisk woksås, soja, thaibasilika och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Färsen får även sällskap av lök och paprika och vi serverar den med vitlöksris, rostade cashewnötter, färsk salladslök och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Thaibasilika
½ st
Lime
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 msk
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, rödlök, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.
Tillsätt Ga-Laksa, asiatisk woksås, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.
Riv thaibasilika i grova bitar med händerna.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Lägg upp ingefärsris och vegowok i djupa tallrikar.
Toppa med cashewnötter, salladslök och thaibasilika.
Servera med limeklyftor.