I kväll blir det en snabblagad middag med lax. Vi steker lax med vår kryddmix Ga-Laksa och gör en god ananasglaze med sweet chilisås. Vi serverar med kålmix och ris och toppar med salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
150 g
Jasminris
2 st
Salladslök
½ burk
Ananasskivor
40 g
Sweet chilisås
150 g
Strimlad salladsmix
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Ga-Laksa
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till glaze
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Häll av ananas och spara lagen. Grovhacka ananas.
Blanda kålmix, olivolja och salt i en stor skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt och Ga-Laksa.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt smör, ananas (inklusive lag), sweet chilisås och vitvinsvinäger. Sjud i 1–2 min och ta sedan av stekpannan från värme.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Lägg upp ris, lax och kålmix på tallrikar och skeda över ananasglaze.
Toppa med salladslök.