En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sweet chili-sojaglaze. Vi serverar med ett krämigt kokosris, stekta haricots verts, och en saftig mangosallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
100
Kokosmjölk
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Mango
1
Röd chili
1
Lime
80
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
75
Haricots verts
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och skär mango [½ st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan. Tärna den i 2 cm stora bitar.
Halvera chili på längden, kärna ur och finhacka.
Skär lime i klyftor.
Blanda mango, chili, en generös skvätt limejuice och en nypa salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ansa haricots verts [½ påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts och sesamfrön i 3-4 min, tills möra.
Krydda med en nypa salt och peppar, ställ åt sidan på en tallrik och täck med folie.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i stekpannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba och salt.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelvärme.
Stek fisk i 2-3 min per sida, tills gyllene och genomstekt, och ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv ingefära [½ st, 2P] fint.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj av stekpannan och hetta upp den med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelvärme.
Stek vitlök och ingefära i 1 min, tills väldoftande.
Rör i sweet chilisås, sojasås och en skvätt limejuice, och sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Lägg upp kokosris, fisk, haricots verts och mangosallad i skålar.
Ringla sweet chili-sojaglaze över fisken.
Garnera med rostad lök.
Servera med resterande limeklyftor.