Tikka-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka-marinerad kyckling

Tikka-marinerad kyckling

med curry-rotfrukter och chutneyyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god Tikka-marinerad kyckling som först bryns, och sen rostas till perfektion. Underbara tillbehör är curryrostad potatis, morot och palsternacka, chutneyyoghurt och färsk rödlök och koriander.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Kycklingbröstfilé

30

Tikka masala

300

Potatis

1

Rödlök

1

Röd chili

2

Palsternacka

1

Koriander

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

4

Curry-On

25

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2

Morot

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)558 kcal
Energi (kJ)2335 kJ
Fett11.2 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker26.1 g
Protein44.3 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Tärna potatis, morot och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Curry-On, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra. 

Förbered lök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda rödlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Massera in salt i lök i 10 sek, och ställ åt sidan tills servering. 

Rosta kyckling
3

Täck kyckling med tikka masala och krydda med en nypa salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg sedan över den på andra halvan av plåten, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered koriander och chili
4

Under tiden, plocka korianderblad.

Kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Blanda chutneyyoghurt
5

Blanda aprikoschutney [½ paket, 2P], yoghurt och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling och rotfrukter i djupa tallrikar. 

Toppa med rödlök, chili och koriander. 

Servera med chutneyyoghurt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.