Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens recept bjuder på fantastiskt god Tikka-marinerad kyckling som först bryns, och sen rostas till perfektion. Underbara tillbehör är curryrostad potatis, morot och palsternacka, chutneyyoghurt och färsk rödlök och koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé
30
Tikka masala
300
Potatis
1
Rödlök
1
Röd chili
2
Palsternacka
1
Koriander
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
4
Curry-On
25
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot och palsternacka (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ginger Ninja, Curry-On, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills möra.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Massera in salt i lök i 10 sek, och ställ åt sidan tills servering.
Täck kyckling med tikka masala och krydda med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. Lägg sedan över den på andra halvan av plåten, och tillaga i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, plocka korianderblad.
Kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Blanda aprikoschutney [½ paket, 2P], yoghurt och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp kyckling och rotfrukter i djupa tallrikar.
Toppa med rödlök, chili och koriander.
Servera med chutneyyoghurt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.