Ikväll går den kulinariska resan till Indien. Kvällens rätt är en fantastiskt läcker Tikka masala med massor av grönsaker, och med sej. Som extra tillbehör svänger du snabbt och lätt ihop spröda korianderchips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Gråsej
150
Potatis
250
Kokosmjölk
30
Tikka masala
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Koriander
1
Lök
2
Morot
2
Tomat
¼
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Skär morot (oskalad) i halvmånar. Tärna potatis (oskalad) och tomat i 1 cm stora bitar. Dutta fisken torr med hushållspapper och skär den i 4 cm bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök, morot, tomat och potatis och stek i 3-4 min. Tillsätt tikka masala och rör om i 30 sek. Tillsätt kokosmjölk och vatten* (se ingredienslistan). Sjud i 15-20 min eller tills potatisen är färdig.
Finhacka koriander (spara lite till garnering). Blanda koriander, olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.
Skär tortilla i 3 cm breda strimlor. Placera strimlorna i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över (eller pensla) korianderolja. Baka tills krispiga, 6-8 min.
Tillsätt sej till såsen när det återstår 5 min av koktiden. Rör försiktigt för att täcka fisken med sås. Koka återstående 5 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Lägg upp curryn i djupa skålar. Garnera med koriander och servera med korianderchips.