Idag lagar vi en supergod tomatgryta med kikärtor och massor av läckra egyptiska kryddor. Spröda persilje- och vitlöksbröd är perfekta att doppa i grytan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
4
Grönsaksbuljong
1
Röd paprika
1
Kikärtor
4
Saha-Ras
15
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
1
Krossade tomater
½
Chiliflakes
1
Bladpersilja
½
Vitlöksklyfta
½
Baguette
1.33
Smör
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär paprikor i 2 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Sätt fram smör* så det blir rumstempererat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek paprika, Saha-Ras, och Dukkah-njuta i 3-4 min under omrörning. Tips: Tillsätt endast hälften av dukkahn om du inte vill ha allt för stark smak.
Sänk till medelvärme, tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong och en nypa chili flakes. Sjud i 10-15 min. Smaksätt med salt* och peppar. Tillsätt försiktigt mer chili efter smak.
Finhacka persilja. Pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda hälften av persiljan, vitlök, smör*, salt* och peppar* i en skål. Tillsätt återstående persilja till grytan (spara lite till garnering).
Placera bakplåtspapper på en plåt. Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden, bre på vitlökssmör* och baka bröd i 6-7 min i ugnen.
Lägg upp tomatgryta i djupa skålar. Servera med vitlöksbröd och garnera med resterande persilja.