topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortelloni Calabrese

Tortelloni Calabrese

med rostade grönsaker och rucolasallad

Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta med ljuvlig calabrese pesto och rostad tomat och paprika. Vi serverar vår Tortelloni Calabrese med en fräsch rucolasallad med solrosfrön och toppar med hyvlad ost!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Vete
Mjölk
Ägg
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Paprika

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

60 g

Calabresepesto

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2649 kJ
Energi (kcal)633 kcal
Fett21.5 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater80.6 g
varav socker24.7 g
Protein24.5 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna tomat och paprika i 2 cm stora bitar. Skär lök i 1 cm breda klyftor. Grovhacka basilika.

Rosta grönsaker
2

Lägg över grönsaker och basilika till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, grönsaksbuljong, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuka.

Blanda rucolasallad
3

Skölj rucola. Blanda rucola, solroskärnor, balsamvinäger [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Koka pasta
4

Tillsätt tortelloni till det kokande vattnet och koka tills ‘al dente’, 1-2 min, när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Spara kokvatten [1/2 dl | 1 dl], häll av resten, lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt grönsaker
5

Rör i calabresepesto, sparat kokvatten och hälften av grönsakerna i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp tortelloni calabrese och rucolasallad på tallrikar. Toppa med resterande rostade grönsaker. Strö över hyvlad ost.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image