Ikväll gör vi det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta, som vi steker med zucchini och brytärtor, och blandar med en ljuvlig citron- och smörsås. Vi serverar vår krämiga tortelloni med hemmalagad pangrattato med vitlök och mandlar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Ekologisk citron
½ st
Zucchini
1 portionspåse
Sockerärtor
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
15 g
Pankoströbröd
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2.5 dl
Vatten (steg 4)
2 msk
Smör (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Halvera citron. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna stavar. Grovhacka sockerärtor. Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök, panko [1/2 påse, 2P] och mandlar i 3 min, eller tills pankon är krispig. Lägg över till en skål, blanda med riven ost, och krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp olivolja* [1/2 tsk | 1 tsk] och smör* [2 msk | 4 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini i 3 min, eller tills smöret är brynt.
Tillsätt grönsaksbuljong, vetemjöl* [1 msk | 2 msk], vatten* [21/2 dl | 5 dl] och tortelloni. Sjud under lock i 2-3 min. Tillsätt sockerärtor och sjud i ytterligare 1-2 min.
Ta av stekpannan från värme och rör i citronjuice [2 msk | 4 msk] och hälften av basilika. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp tortelloni i citron- och smörsås, och stekt zucchini på tallrikar. Garnera med pangrattato och resterande basilika.