Dagens vegorätt är en variant på pizza, men botten består av tortillabröd och toppingen blir till fyllning som bakas in i bröden – pizza pockets, helt enkelt. Hängde du med? Vi lovar att de är lätta att laga och dessutom smakar supergott! Vi fyller våra pizza pockets med tomatsås, majs, kryddor och ost som smälter när vi steker tortillabröden på pannan. Vi lagar också pommes, sallad med päron och spenat och gräddfilssås med cajunkryddor att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
1 burk
Majs
1 portionspåse
Basilika
½ st
Rödlök
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
500 g
Potatis
½ g
Torkad oregano
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 msk
Ketchup (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Socker (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda tomatpuré, vitlök, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Blanda majonnäs, gräddfil, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en ny liten skål.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj spenat.
Blanda spenat och äpple i en stor skål.
Finhacka basilika.
Finhacka lök [1/2 st, 2P].
Häll av majs.
Blanda lök, basilika, majs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Fördela tomatsås på tortillabröd, bre ut och lämna en kant på 1 cm längs ut.
Toppa ena halvan av tortillabröd med majsblandning och ost och vik över den andra till en halvmåne.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.
Stek tortillabröd i omgångar på ena sidan i 3–4 min, tills brynt.
Vänd försiktigt och stek andra sidan i 3–4 min, tills brynt och ost har smält.
Dela stekta bröd på mitten till två trianglar.
Rör ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med spenat och äpple precis innan servering.
TIPS: Använd två stekspadar för att vända tortillabröd.
Lägg upp pommes, pizza pockets och sallad på tallrikar.
Servera med gräddfilssås.