Tortilla-”pizza pockets”
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla-”pizza pockets”

Tortilla-”pizza pockets”

med oreganopommes och cajun-ranchdressing

Dagens vegorätt är en variant på pizza, men botten består av tortillabröd och toppingen blir till fyllning som bakas in i bröden – pizza pockets, helt enkelt. Hängde du med? Vi lovar att de är lätta att laga och dessutom smakar supergott! Vi fyller våra pizza pockets med tomatsås, majs, kryddor och ost som smälter när vi steker tortillabröden på pannan. Vi lagar också pommes, sallad med päron och spenat och gräddfilssås med cajunkryddor att doppa i.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Tomatpuré

1 burk

Majs

1 portionspåse

Basilika

½ st

Rödlök

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Äpple

500 g

Potatis

½ g

Torkad oregano

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Ketchup (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3848 kJ
Energi (kcal)920 kcal
Fett39.4 g
varav mättat16.1 g
Kolhydrater112.3 g
varav socker26.2 g
Protein28.4 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda tomatsås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda tomatpuré, vitlök, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], ketchup [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Blanda majonnäs, gräddfil, Ay Cajun-ba [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en ny liten skål.

Förbered råvaror
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda spenat och äpple i en stor skål.

Finhacka basilika.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Häll av majs.

Förbered tortillabröd
4

Blanda lök, basilika, majs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Fördela tomatsås på tortillabröd, bre ut och lämna en kant på 1 cm längs ut.

Toppa ena halvan av tortillabröd med majsblandning och ost och vik över den andra till en halvmåne.

Stek tortillabröd
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.

Stek tortillabröd i omgångar på ena sidan i 3–4 min, tills brynt.

Vänd försiktigt och stek andra sidan i 3–4 min, tills brynt och ost har smält.

Dela stekta bröd på mitten till två trianglar.

Rör ner salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i skålen med spenat och äpple precis innan servering.

TIPS: Använd två stekspadar för att vända tortillabröd.

Servera
6

Lägg upp pommes, pizza pockets och sallad på tallrikar.

Servera med gräddfilssås.