Släpp loss din inre italienare och laga en krämig toscansk pasta på ett kick! Denna middag är perfekt när både stora och små är hungriga och maten snabbt ska på bordet. Vi kokar rigatoni och steker blandfärs med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla. Sedan lagar vi en smakrik sås med matlagningsgrädde, tomat, grönkål och italienska kryddor och serverar vår pasta med riven ost och färsk basilika.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Tomat
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
4 g
Kycklingbuljong
50 g
Grönkål, skuren
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
250 g
Fläskfärs
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked.
Medan färs steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
VIKTIGT: Fläskfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde, Mamas Favorit och kycklingbuljong och sjud i 2–3 min.
Tillsätt kokvatten, vänd runt och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknat.
Tillsätt rigatoni, salt [1 tsk | 2 tsk] och peppar.
Lägg upp toskansk fläskfärspasta i skålar och strö över riven ost.
Garnera med rivna basilikablad.