Apelsin- och harissakyckling och rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Apelsin- och harissakyckling och rotfrukter

med valnötter och yoghurtdressing

Kvällens välsmakande middag är fullproppad med goda ingredienser som sköter sig själva i ugnen! Vi ugnssteker kyckling med en smakrik marinad på apelsin och harissakrydda och rostar samtidigt rotfrukter som vi sen vänder med färsk spenat. Med valnötter och en klick yoghurt som tillbehör blir middagsupplevelsen komplett.

Taggar:
10 min prep
Allergener:
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Palsternacka

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

1 st

Apelsin

4 g

Harissakrydda

300 g

Kycklingbröstfilé

25 g

Honung

30 g

Spenat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Olja till marinad

½ tsk

Salt till marinad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2677 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett21.6 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater70.1 g
varav socker30.8 g
Protein44.4 g
Salt3.2 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis, palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar. 

2

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

3

Under tiden, skölj spenat.

4

Halvera apelsin.

Blanda saft från båda apelsinhalvorna, honung, olivolja, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

5

Lägg över kyckling i en ugnsform och ringla över marinad. Tillaga i ugnen i 15–17 min, eller tills genomstekt.

Vänd spenat med rostade rotfrukter på plåten när de har svalnat något.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Ringla marinad över kyckling och toppa med valnötter.

Ringla yoghurt över rotfrukter.