Kvällens välsmakande middag är fullproppad med goda ingredienser som sköter sig själva i ugnen! Vi ugnssteker kyckling med en smakrik marinad på apelsin och harissakrydda och rostar samtidigt rotfrukter som vi sen vänder med färsk spenat. Med valnötter och en klick yoghurt som tillbehör blir middagsupplevelsen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
1 st
Palsternacka
1 st
Rödbeta
1 st
Morot
1 st
Apelsin
4 g
Harissakrydda
300 g
Kycklingbröstfilé
25 g
Honung
30 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till marinad
½ tsk
Salt till marinad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis, palsternacka, morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera apelsin.
Blanda saft från båda apelsinhalvorna, honung, olivolja, harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg över kyckling i en ugnsform och ringla över marinad. Tillaga i ugnen i 15–17 min, eller tills genomstekt.
Vänd spenat med rostade rotfrukter på plåten när de har svalnat något.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp rotfrukter och kyckling på tallrikar.
Ringla marinad över kyckling och toppa med valnötter.
Ringla yoghurt över rotfrukter.