I kväll drömmer vi oss bort till tropiska stränder och lagar en färgglad rätt som får smaklökarna att jubla! Vi toppar fluffigt ris med riven kokos med mör pulled pork som fått koka i en sås med morot, tomatpuré, soja och vår egen kryddblandning Panamat. Med en limedoftande majssalsa och en klick svalkande yoghurt blir den kulinariska upplevelsen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
4 g
Panamat
1 st
Tomat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ burk
Majs
300 g
Pulled pork
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Morot
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1.5 dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme, rör i riven kokos och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Fräs morot, Panamat och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt pulled pork (inklusive sky från förpackningen), vatten och sojasås till kastrullen med morot.
Sänk till medelvärme och sjud under lock i 10–12 min.
Under tiden, finhacka tomat.
Häll av majs.
Halvera lime.
Skär salladslök i tunna skivor.
Blanda tomat, majs, salladslök, limesaft, olivolja och salt i en medelstor skål.
Använd 2 gafflar för att riva köttet i kastrullen tills det är helt strimlat.
Sjud kött i sås i 2–3 min under omrörning, tills sås tjocknar.
Lägg upp kokosris i skålar.
Toppa med pulled pork-gryta och majssalsa.
Servera med en klick yoghurt.