Tropisk pulled pork-gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk pulled pork-gryta

Tropisk pulled pork-gryta

med kokosris och majssalsa

I kväll drömmer vi oss bort till tropiska stränder och lagar en färgglad rätt som får smaklökarna att jubla! Vi toppar fluffigt ris med riven kokos med mör pulled pork som fått koka i en sås med morot, tomatpuré, soja och vår egen kryddblandning Panamat. Med en limedoftande majssalsa och en klick svalkande yoghurt blir den kulinariska upplevelsen komplett.

Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

4 g

Panamat

1 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ burk

Majs

300 g

Pulled pork

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 burk

Tomatpuré

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1.5 dl

Vatten till sås

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3557 kJ
Energi (kcal)850 kcal
Fett40.6 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater86.5 g
varav socker12.2 g
Protein34.6 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme, rör i riven kokos och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Fräs morot
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Fräs morot, Panamat och tomatpuré i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Laga pulled pork
3

Tillsätt pulled pork (inklusive sky från förpackningen), vatten och sojasås till kastrullen med morot.

Sänk till medelvärme och sjud under lock i 10–12 min.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka tomat.

Häll av majs.

Halvera lime.

Skär salladslök i tunna skivor.

Gör majssalsa
5

Blanda tomat, majs, salladslök, limesaft, olivolja och salt i en medelstor skål.

Använd 2 gafflar för att riva köttet i kastrullen tills det är helt strimlat.

Sjud kött i sås i 2–3 min under omrörning, tills sås tjocknar.

Servera
6

Lägg upp kokosris i skålar.

Toppa med pulled pork-gryta och majssalsa.

Servera med en klick yoghurt.