Turkish chicken bulgur bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Turkish chicken bulgur bowl

med granatäpple och yoghurt

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.

Taggar:
Lågkalori
Proteinrik
Allergener:
Ägg
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

125 g

Körsbärstomater

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Granatäpple

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 burk

Tomatpuré

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

½ msk

Smör till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2624 kJ
Energi (kcal)627 kcal
Fett20.6 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater60 g
varav socker31.3 g
Protein45.1 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Marinera kyckling
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan.

Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja, yoghurt, salt och peppar i en skål. Ställ åt sidan.

VIKTIGT:Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

2

Finhacka rödlök, vitlök och paprika. Skala och finhacka morot.

Rullagranatäpple med händerna så kärnorna lossnar, och dela den sen på mitten. Lossna kärnorna med händerna i en skål med vatten. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.

TIPS:Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket blir rosa!

3

Hetta upp en skvätt olivoljai en stekpanna på medelvärme.

Steklök, paprika och morot i 3-4 min.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.

Tillsätttomatpuré, salt och socker, och stek i 1-2 min.

Finhacka persilja (spara några blad till garnering).

4

Rör istekta grönsaker, persilja och olivolja i kastrullen med bulgur.

Stek kyckling
5

Hetta upp smör i samma stekpanna på medelvärme.

Stek kyckling och marinad i 4-5 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

6

Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.

Ringla över resterande yoghurt och garnera med sparade persiljeblad.