En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur med lök, paprika och morot och persilja, och vackra granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Paprika
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ burk
Tomatpuré
½ st
Granatäpple
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ msk
Olivolja (steg 5)
4 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Smör (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen, och ställ åt sidan. Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja* [1 msk | 2 msk] och yoghurt [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*, och ställ åt sidan. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Finhacka lök. Skala och finhacka morot. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika. Rulla granatäpple [1/2 st, 2P] med händerna så att kärnorna lossnar. Halvera granatäpple. Håll granatäpple i en stor skål med vatten och använd fingrarna för att lossa kärnorna. Häll av vattnet från kärnorna, och släng det vita fruktköttet. TIPS: Att lossa kärnorna i vatten förhindrar att köket färgas rosa!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, paprika och morot i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P] (spara några blad till garnering).
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1 tsk I 2 tsk] till stekpanan, och stek i 1-2 min. Blanda sedan i stekta grönsaker med färdig bulguri kastrullen.
Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling och marinad, och stek i 4-5 min. Smaka av med salt* och peppar*. Rör i persilja och olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med bulgur. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor. Ringla över resterande yoghurt och garnera med resterande persiljeblad.