En fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande turkiska kycklingbowl innehåller marinerad kyckling, bulgur, lök, paprika, morot och knapriga granatäpplekärnor. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med krämig yoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Paprika
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Rödlök
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 burk
Tomatpuré
½ st
Granatäpple
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
½ g
Chiliflakes
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 tsk
Socker (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Smör (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten [2,5 dl | 4,5 dl].
Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ”al dente”. Ställ åt sidan.
Blanda kyckling, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], yoghurt [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Under tiden, finhacka rödlök och morot (oskalad).
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
Stek lök, paprika och morot i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt tomatpuré, socker [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/2 tsk I 1 tsk], och stek i 1–2 min.
Under tiden, riv av persiljeblad.
Rör ner stekta grönsaker och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i kastrullen med färdigkokt bulgur.
Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 4–5 min, rör om då och då, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp bulgur i skålar och toppa med kyckling och granatäpplekärnor.
Ringla över resterande yoghurt och garnera med persiljeblad och en nypa chiliflakes [1/2 påse, 2P].
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.