Tuscan spiced mixed mince rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuscan spiced mixed mince rigatoni

Tuscan spiced mixed mince rigatoni

with green kale and fresh oregano

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

250 g

Blandfärs

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Tomat

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4168 kJ
Energi (kcal)996 kcal
Fett59.5 g
varav mättat31.1 g
Kolhydrater75 g
varav socker9.3 g
Protein40.4 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 1/2 dl | 3 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.TIPS:‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk]  i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Blandfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

3

Sänk värmen på stekpannan till medelvärme. Rör i grönkål, tomat, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Mamas favorit, kycklingbuljong, hälften av riven hårdost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och sjud tills pastan är färdigkokt.

 

4

Lägg upp toskansk blandfärspasta i skålar och strö över resterande riven hårdost. Garnera med oreganoblad.